PASSIONERAD GULDSMED OCH SHAMAN

Mitt namn är Sara Liljegren och jag är utbildad guldsmed och designer. Jag har arbetat med shamanismen i 15 år, och det här är mitt sätt att kombinera de två världarna.

Jag har varit intresserad av det övernaturliga sedan barnsben och har sedan år 2000 arbetat aktivt med andlighet och hedendom. Jag började min väg med att studera och utöva eklektisk wicca och druidism, men vandrade sedan vidare och undersökte flera olika inriktningar, som till exempel hoodoo och forn sed, tills jag 2005 hittade hem i shamanismen och arbetet med runorna. Det började med ett budskap om shamanens väg, universitetskurs i shamanism och en kraftfull sejdworkshop med de två inspirerande och oerhört duktiga kvinnorna Korpmor (Margareta Nobell) och Kraka... samt med något som många traditioner beskriver: en sjukdomsinitiering.

Sedan dess har jag gått kurser i shamanism för Jörgen I Eriksson och en kurs i själsåterhämtning för John Russel Møller. Jag har dessutom fördjupat mig i sejd på en kurs med Bodvar Bjarke och två kurser i galder och runkunskap för författaren Lars Magnar Enoksen. Sedan några år tillbaka driver jag en liten shamangrupp där vi tillsammans utforskar shamanismens olika delar. Förutom det praktiska arbetet har jag gått en universitetskurs i shamanism på 10 poäng vid Gävle universitet, deltar i online-seminarium och läser både artiklar och böcker för att hela tiden utvecklas.

Det viktigaste arbetet sker dock i skogarna utanför mitt hem där jag vandrar, mediterar och trummar, samt det ständiga inre arbetet med mig själv. Andligheten är en del av mitt liv och min vardag och med animismen (kortfattat att allt är besjälat) som grundsyn, möter jag vardagen med ödmjukhet och medvetenhet, där hållbara val för Moder Jord alltid är viktigt. Utöver det shamanska arbetet är jag aktiv i ett blotlag och medlem i Samfundet Forn Sed Sverige.

Jag är utbildad guldsmed och designer och sedan 2006 driver jag eget företag. Förutom shamansmycken.se hittar du mina smycken på brisingasmycket.se.

Sist men inte minst: ett stort tack till Thomas Eriksson som klottrade kraft-bilden, som blev en del av shamansmyckets logga, på min Facebook-vägg en gång för länge sedan. Hans konst kan du följa på: http://instagram.com/xoziii